Wijnsafari in het Reestdal

Ga op safari door het Reestdal en ontdek de meest bijzondere plekjes van ons gebied. Maak kennis met het kronkelende grensriviertje, de ongerepte natuur, vele ooievaars en bijzondere kwalitatieve streekproducten.

‘’Schoenen aan? Fiets opgeladen? Ga op safari, en ontdek ons gebied op zijn best. Zien wij je snel?’’

Gedurende de safari leidt onze wandel- en fietsroute je, via een interactieve app, door de leukste (culinaire) hotspots van ons gebied. Maak kennis met verschillende unieke streekproducenten met ieder hun eigen werkwijze. Ons uitgangspunt? Onthaasten en lekker genieten van de omgeving.

Aangekomen bij Brasserie de Boerderij kunt u plaats nemen op het zonnige terras of binnen in de boerderij. Hier serveren wij u een overheerlijk 3 gangen streekmenu. Samengesteld door de chef en bereidt met producten van de bedrijven die u heeft bezocht tijdens uw safari. Daarna kun u uw intrek nemen in één van onze hotelkamers. Deze kamers zijn stijlvol ingericht, en hebben een uitkijk naar de bossen. Nadat u heeft genoten van een ontspannen overnachting ontwaakt u tussen het geritsel en het gefluit van de vogels en de eekhoorns die u vanuit uw kamer kunt spotten. Wij serveren in de ochtend een heerlijk ontbijt die ook is samengesteld met producten van de bedrijven uit de omgeving.

 

Helaas is de wijnsafari op het moment niet beschikbaar.

Reestlandhoeve
Zuivelboerderij de Waard
Vleesboerderij Uut 't Veld

Wijnboerderij De Reestlandhoeve

Sinds 2003 staan de eerste wijnstokken in de grond op wijn en zorgboerderij Reestlandhoeve. John en Wilma Huisman hebben hier hun biologische wijngaard gevestigd. Wanneer de druiven volgroeid zijn worden ze geplukt, en wordt er Nederlandse wijn gemaakt. Hiervoor gaan de druiven naar Neerlands wijnmakerij in Bentelo waar de Reestlandhoeve zijn eigen wijnvaten heeft. Wil je het proces van dichtbij meemaken? Het is mogelijk om je eigen wijnstokken te leasen. Tijdens de wijnsafari brengt u een bezoek aan de Reestlandhoeve. U kunt aansluiten voor een rondleiding met naderhand een wijnproeverij. Deze dient u wel te reserveren.

Zuivelboerderij De Waard

Peter en Klara van den Bosch hebben een prachtig melkveebedrijf in het mooie Reestdal. Op dit bedrijf lopen de koeien het grootste gedeelte van het jaar buiten. Zo grazen zij de lekkerste melk bij elkaar. Een deel van de melk wordt op hun eigen bedrijf verwerkt tot heerlijke zuivel. Waaronder boter, kwark, hangop en vla. Deze is te koop in de streekwinkel op hun bedrijf maar ook bij winkels in de omgeving kunt u de producten kopen. Op de boerderij kunt u een rondleiding krijgen.

Vleesboerderij Uut ’t Veld

Gert en Sandra Emmink hebben een mooie vleesboerderij aan het randje van het Reestdal. In de weilanden grazen de Blonde d’Aquitaine koeien het grootste gedeelte van het jaar. Deze mooie, grote, elegante dieren hebben een goede bespiering en een zeer constante vleeskwaliteit. De koeien die uit de fokkerij worden gehaald mesten ze af, het vlees van deze koeien wordt verkocht in hun eigen boerderijwinkel. De keuze voor alleen de vrouwelijke dieren is omdat vrouwelijk vlees rijper, malser en smaakvoller is. Op de boerderij kunt u een rondleiding krijgen van de boer. En naderhand genieten van een consumptie en het proeven van het vlees wat bereidt word op de boerderij!

Luxe loft  in Het Reestdal

Onze stijlvolle luxe loften liggen tegen de bosrand en zijn van alle gemakken voorzien. Denkt u aan heerlijke boxspringbedden, een zitje voor buiten en binnen. Een eigen keukenblokje met nespresso machine, waterkoker, koelkast en mogelijkheid tot koken. Nette badkamer met grote wastafel, ruime douchecabine en toilet. U heeft uw eigen entree en u kunt uw auto parkeren naast de kamer.

Nieuwsgierig geworden naar die arrangement? Boek dan gauw uw wijnsafari in het Reestdal en sta open voor een sfeervolle, gezellige en educatieve ervaring!

Boek uw wijnsafari
Luxe loft

Ruime boxspringbedden

In het

Zonnig terras met uitzicht op de bossen

Reestdal

luxe badkamer met wastafel, douche en toilet